U heeft momenteel nog niets in uw winkelmandje. Ga naar ons assortiment om vuurwerk te bestellen!

JACO TELT AF TOT 2020
:
:
:
dagen
uren
minuten
seconden
Vuurwerk Tips

Voor een veilige maar vooral leuke jaarswisseling heeft Jaco een aantal tips voor u die het lezen de moeite waard zijn!

 1. Lees ruim voor tijd de gebruiksaanwijzing, laat u niet verassen!
 2. Bewaar vuurwerk op een veilige plaats waar geen sigaret of ander open vuur bij kan komen.
 3. Knalvuurwerk niet in de hand houden.
 4. Fonteinen op vlakke bodem plaatsen.
 5. Vuurpijlen rechtop in vaststaande fles of afvuurpijpje plaatsen, eventueel plastic beschermdop verwijderen.
 6. Draaizonnen met spijker op boom of paal bevestigen.
 7. Vuurwerk bij voorkeur aansteken met sigaret of aansteeklont.
 8. Gooi NOOIT met vuurwerk.
 9. Steek NOOIT vuurwerk af in de nabijheid van dieren!!
 10. Geen weigeraars opnieuw proberen.
 11. Ruim de rommel na afloop op! Ook i.v.m. de weigeraars die later opgezocht kunnen worden door kinderen.
 12. Middel en grote Romeinse kaarsen (vooral de dikkere) NOOIT in de hand houden. Indien mogelijk voor de helft ingraven, Anders met "schilderstape" o.i.d. aan paal of hek bevestigen. Zorg dat de onderkant de vaste bodem raakt (dit i.v.m. terugslag).
 13. Middel en grote flowerbeds (grote potten). Plaats deze nooit op gras o.i.d; maar enkel op een vaste verharde ondergrond (asfalt, beton, trottoir). Het verdient aanbeveling om een grote pot even tussen twee klinkers te klemmen zodat omvallen voorkomen wordt. Indien alleen gras aanwezig is, dan piketje naast pot slaan en aan pot vasttapen met plakband.
 14. Kogelpijlen (te herkennen aan de "bol" in plaats van een pijl punt) kan men het beste loodrecht lanceren voor het optimale effect en stabilisatie.
 15. Grote pijlen lanceren door middel van een stukje afvoerpijp (of iets soortgelijks) in de grond te slaan. Zorg ervoor, dat pijlen NOOIT kunnen omvallen tijdens lancering.
Uitleg Cakeboxen

koppelcake/combibox
De koppelcake/combibox is een doos waarin, zoals het woord al zegt, diverse cakes gecombineerd worden. De box bestaat uit meerdere cakes, vaak ook met een grote diversiteit aan effecten en kleuren. Deze cakes zijn niet verbonden met elkaar. Als je dus graag wilt dat de koppelcake/combibox veranderd in een vuurwerkshow, waarbij de cakes na elkaar de lucht in gaan, zul je de cakes zelf nog met elkaar moeten verbinden. Hiervoor zul je zelf nog stukken (snel)lont moeten aanschaffen en er even goed voor gaan zitten, want het is soms een behoorlijk werkje! Natuurlijk hoeft dat onderling verbinden niet en zijn de cakes ook prachtig wanneer je ze afzonderlijk van elkaar afsteekt. Iedereen zal dan ook voor zichzelf moeten beslissen wat die mooier vindt: een vuurwerkshow waarbij alles achter elkaar de lucht in gaat dankzij een lont, of van elke cake afzonderlijk genieten. Met de koppelcake/combibox heb je die keuze!

Voordelen van de koppelcake/combibox:

 • - Grote diversiteit aan effecten en kleuren
 • - Je hebt zelf de keuze of je van de combibox een vuurwerkshow maakt, of de cakes afzonderlijk afsteekt

Nadelen van de koppelcake/combibox:

 • - Eventueel moet je de cakes zelf nog met elkaar verbinden
 • - Tijdrovend om zelf alles te verbinden

Compound Cake
De compound cake is er nu enkele jaren en neemt een aardig deel van ons assortiment in beslag! De compound cake bestaat, net als de combibox en de koppelcake, uit meerdere losse cakes in een doos. Deze cakes zijn echter met elkaar verbonden door de fabrikant, waardoor je je eigen vuurwerkshow krijgt! Je hoeft bij deze cakes niet meer zelf aan de slag met losse lontjes en loopt dus niet het risico dat er iets mis gaat. Alles is al door de fabrikant voor je gedaan, en dat geeft zekerheid. Ook de compound cakes laten een grote diversiteit aan effecten en kleuren zien en bestaan vaak uit cakes die maximaal gevuld zijn; 500gram kruit per stuk. Een gegarandeerd spektakel.

Voordelen van de compound cake:

 • - De cakes zijn door de fabrikant al met elkaar verbonden
 • - Alle cakes gaan na elkaar de lucht in, waardoor je een eigen vuurwerkshow creëert
 • - Grote diversiteit aan effecten en kleuren

Nadelen van de compound cake:

 • - De cakes zijn niet afzonderlijk af te steken

Samengevat:
Het antwoord op de vraag "Wat is het verschil tussen een koppelcake, combibox en compound cake?" is kort en bondig: met koppelcake en combibox wordt eigenlijk hetzelfde bedoeld, namelijk een doos vol losse cakes die niét met elkaar verbonden zijn, terwijl een compound cake bestaat uit een doos vol cakes die wél met elkaar verbonden zijn. Zo simpel is het.

Openingstijden
Download Folder
Download Bestellijst
Ons adres